пʼятниця, 15 травня 2020 р.

 
Доброго ранку. Підходить до завершення наш тиждень "Ми-українці, ми - європейці". Уявімо, що до нас приїхали друзі з Європи.
Як гостинні господарі ми маємо їх почастувати традиційними українськими стравами. Допоможи мені в цьому:

Тепер саме час запросити наших гостей у мандрівку найвизначнішими місцями України. Вся наша країна неймовірно красива і цікава. У 2007 році в номінації "7 Чудес України" було відзначено найбільш відомі місцини нашої держави.

Давайте відправимося у віртуальну подорож ними:
А зараз портренуймо зорову пам'ять:
Тепер уважно розглянь зображення на карті і постарайся віднайти об'єкти:

Українська мова

Настав час перевірити, як гарно ти навчився читати. Пам'ятаєш, на початку року нам ще не все вдавалося і ми інколи з острахом дивилися на тексти великого обсягу. Але, все змінюється, змінився і ти, став дорослішим, впевненішим і читати навчився краще, я в цьому переконана.
Сьогодні пропоную тобі прочитати цікавий текст, відповісти на запитання.
Збоку від тексту ти зможеш відслідкувати, яку кількість слів ти читаєш за 1 хв. Попроси когось із дорослих подати тобі сигнал після того, як мине хвилина твого читання.
Одразу скажу, що кількість слів НЕ Є НАЙВАЖЛИВІШИМ показником твого читання. Адже набагато цінніше те, як добре ти РОЗУМІЄШ , про що читаєш, і, звісно, як чітко і виразно вимовляєш слова. Обов'язково повідом мене про кількість прочитаних тобою слів за 1 хвилину.
На изображении может находиться: текст
На изображении может находиться: текст «дай на запитання: I3 чого i як будували хати y давнину? будинки i3 давньою хатою. що вважали головним, коли будували хату? чим прикрашали нове помешкання? що люди брали i3 собою, коли вперше входили до хати?»

Образотворче мистецтво

Вчора ми говорили про вишиванку. В нашій країні в третій четвер травня відзначають День вишиванки. День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня. У 2020 році День вишиванки припадає на 21 травня. Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” і прийшли одного дня в українському традиційному одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів і викладачів університету, але в подальші роки свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також всі охочі підтримати Україну.
Ми сьогодні виготовимо вишиванку з кольорового паперу або намалюємо її. Подивись відео та обери той зразок, який тобі більше сподобався:

Надішли мені своє фото з малюнком або аплікацією.

Усім гарного дня!


Немає коментарів:

Дописати коментар