понеділок, 13 квітня 2020 р.

Доброго ранку, мої любі діти! Сподіваюсь, ви добре відпочили за вихідні та готові до роботи!

Тиждень "Великдень"

Перейди за посиланням https://drive.google.com/file/d/1BQFsulDFAtEjILct5VN7-_Lz2vYVEkmp/view?usp=sharing і прочитай  слова до теми. Якщо значення деяких слів тобі не зрозуміле, звернись по допомогу до дорослих.
Розгорни зошит з ЯДС (ст.37) і виконай завдання.
Для виконання завдання 3 тобі потрібні додаткові відомості. Прочитай їх сам або з батьками.
Пи́санка — яйце, декороване традиційними символами, які пишуться за допомогою воску й барвників.
Кра́панка. Традиційна технологія виготовлення крапанки є відносно простою, в порівнянні з виготовленням писанок. Для виготовлення крапанки, зачерпнувши писачком віск, закрапують ним лише місця, що повинні залишитися незафарбованими. Після цього яйце занурюють у найсвітлішу фарбу, найчастіше рожеву. Після висихання фарби, поверхню яйця вкривають восковими цятками, які потім залишаться жовтими. Якщо треба залишити зелені цятки, то вмочивши сірник у зеленку, малюють зелені цятки, які покривають воском. Потім яйце занурюється у червоний барвник. На червоній фарбі закапують воском ті місця, які мають залишитися червоними. Насамкінець загальне тло забарвлюють якоюсь темною фарбою, частіше вишневою. Після цього яйце кладуть в не дуже гарячу духовку або піч. Після того як віск розм'якає, його обережно витирають м'якою тканиною.
Дря́панка. Технологія виготовлення дряпанки цікава тим, що її можна зробити за відсутності писачка чи всіх фарб. Для її виготовлення вибирають яйце темного кольору і зафарбовують темним барвником. Олівцем наносять орнамент. Після цього гострим предметом (голкоюшилом чи цвяхом) продряпують намальований орнамент.
      
                     Писанка                     Крапанка                                         Дряпанка  

Українська мова

Опрацюй сторінки підручника.



В зошиті пропиши великі букви К та Н. Уважно роздивись зразки. Зверни увагу, що перший елемент в обох букв однаковий. Знову заглянь в відеопомічничок з каліграфії і правильно напиши ці букви. Посилання на відео помічничок знайди в пепередніх уроках.

Від крапки запиши слова: Кіра, Карина, Катерина, Костянтин, Кирило, Неоніла, Нестор, Наталя, Назар, Надія. 

Відпочинь!



Математика

Опрацюй сторінки підручника. Зрозумій і вивчи правило знаходження невідомого доданка.




Письмово в зошиті розв'яжи задачі №4,5. Обидві задачі на знаходження невідомого доданка. Записуватись можуть по-різному. Даю тобі зразок запису коротких умов цих задач. Зверни увагу і на правильне оформлення роботи.


 Відпочинь!


ЯДС (технології)

Підготуйся до свята. Переглянь відео і спробуй виготовити подібну аплікацію. 



Гарного тобі дня і чудового настрою!


Немає коментарів:

Дописати коментар